Projecten

Het Betere BoerenBed

Boerenbed is een vakantieorganisatie die luxe tenten beheert welke gesitueerd zijn bij boerenbedrijven in landen als Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Amerika. Reeds sinds 2006 is Brandhof Bijzonder Bouwen volledig verantwoordelijk voor het ontwerpen, produceren, onderhouden en monteren van de tenten van Boerenbed.

Brandhof Bijzonder Bouwen produceert niet alleen de stalen frames en de stalen dakconstructies van de tenten, maar ook de houten vloeren en houten interieurs worden allemaal binnenshuis geproduceerd.

In de winterperiode worden de nieuwe tenten geproduceerd, om de tenten in het voorjaar, voorafgaand aan het vakantieseizoen, geheel in eigen beheer op locatie te monteren.

Benieuwd naar de tenten? Bekijk dan het onderstaande filmpje of de fotoreeks of neem eens een kijkje op www.boerenbed.nl!

Broodovenwagen

Op ambachtelijke wijze brood bakken, in een houtgestookte oven, waar gebeurt dat nog? En hoe mooi zou het zijn, als met een soort van mobiele bakkerij, een groot gedeelte van dat ambachtelijke proces, op locatie kan worden getoond? En brood bakken, hoe werkt dat eigenlijk precies? Transport? Staanplaatsen? Financiƫn? Over alles werd van tevoren goed over nagedacht.

En zo zijn wij in de winter van 2010 gestart met het bouwen van een heuse 'broodovenwagen'. Vanaf de start stond vast dat uitstraling en functionaliteit van doorslaggevend belang waren. Allereerst werd er een vrachtwagentrailer aangeschaft. De trailer werd compleet gestript en er werd een grote betonnen plaat op geplaatst, op de plaat zijn vervolgens 5 gestorte ovens gezet. Deze vuurvaste betonnen ovens zijn in een zelf ontwikkelde mal gestort. Naast het bakproces moest ook het rijsproces op locatie getoond kunnen worden, daarom is er ook een rijskast op de trailer geplaatst. De rijskast wordt verwarmd door vloerverwarming, die verhit wordt door de warmte van de ovens. De broodovenwagen heeft een authentieke, degelijke uitstraling gekregen.

In de rijskast worden de broden op locatie gerezen. Oude pallets worden in de ovens verbrand, om het geheel op de juiste temperatuur te krijgen. Wanneer de ovens op temperatuur zijn wordt het vuur uit de ovens gehaald. De ovens houden de warmte dusdanig goed vast, dat de broden afgebakken kunnen worden in de ovens. Het tonen van het ambachtelijke proces op locatie met de unieke broodovenwagen leidt tot veel positieve reacties!

Bekijk de foto's om een goed beeld te krijgen van hoe de broodovenwagen is ontwikkeld! Onderstaand filmpje laat zien hoe het bakken van brood in zijn werk gaat!

Wilt u de broodovenwagen eens in het echt zien? Neem dan eens een kijkje op www.brandhofbijzonderbrood.nl voor de planning!

Toen = Hier

In 2013 zijn wij een webshop gestart, zodat ook de particuliere markt beter bediend kan worden. De vele positieve reacties die via het Betere BoerenBed binnenstroomden over onze producten zijn hiervoor aanleiding geweest.

Verschillende producten die te zien zijn bij de tenten van het Betere BoerenBed worden via de webshop www.toenishier.nl aangeboden aan particulieren. Een klein overzicht van de producten wordt hieronder weergegeven, kijk op www.toenishier.nl voor het gehele assortiment.